Kusasa Stars, Sydafrika

21 JUL 2019 14:28
Kusasa Stars från Sydafrika sökte igår upp oss på Gothia Cup och ville tacka spelare, ledare och föräldrar i Vallens IF och Stora Höga för att vi bidragit med benskydd, skor, kläder osv. En handgjord vimpel som mammor till killarna i laget sytt ..
  • Uppdaterad: 22 JUL 2019 09:28

.. överlämnades. Spelarna kommer från en kåkstad där de flesta saknar vatten och el. Att få komma till Gothia Cup är antagligen livets stora äventyr för dessa grabbar. Tyvärr slog de ut vårt P13-lag på straffar efter 1-1 i 1/16-delsfinal...en men ibland är inte resultaten på planen det viktigaste ..

Förra året samlade vi in fotbollskor och kläder till ett lag från kåkstaden Groendal i Sydafrika. Laget, Kusasa Stars, spelade då Gothia cup med ett pojklag. I år deltar två och förhoppningen är att ha ett tjejlag med i nästa års cup. I torsdagens GP var det ett långt reportage om laget! Och Vallen finns även med på ett hörn hos dem, på tränarnas tröjor syns vårt namn som tack för all hjälp förra året.