Hoppa till sidans innehåll

Alexander - vi kollar läget med ..

23 SEP 2020 11:55
.. hans ungdomstränare Martin Rees och Joakim Wåhlström !
  • Uppdaterad: 19 SEP 2020 10:25

Martin säger så här ;

Alexander är en fantastiskt duktig fotbollsmålvakt och trevlig ung man med stort Vallenhjärta.

Bara veckor innan flytten gick till Lissabon frågade om han fick träna med oss i Utv-truppen. Han följde även med till ett regnigt Bovallstrand och hejade på sina gamla lagkompisar.

Som målvakt har han naturligtvis fördel av sin längd, 204 cm, men är samtidigt väldigt reaktionssnabb. Han är även relativt duktig med fötterna. Det har han troligtvis med sig från att han även var utespelare upp till 15 års ålder.

Det skall bli väldigt roligt att följa Alexanders fortsatta utveckling i Benfica. Samtidigt jobbar vi vidare med övriga spelare i utvecklingstruppen och det finns väldigt många duktiga spelare här.

 

Och Jocke följer upp med ;

Det är väldigt roligt att få ha tränat en sådan personlighet som Alexander. Förutom att han är en duktig målvakt så är han en väldigt omtänksam lagspelare och kompis också. Han har motiverat andra och spridit positiva känslor inom laget. När han var yngre belönades han med priset ”Årets kompis” och om jag minns rätt var det framröstat av de andra spelarna i laget. Tycker det säger en hel del.

Vi har alltid haft många spelare i Alexanders åldersgrupp (P04) och han har varierat mycket i vilken position han spelat på, det har säkert varit en fördel för honom.

Ett roligt minne är i Gothia Cup 2018. Vi hade då två stycken Vallenlag i P14 klassen och fördelade spelarna så att lagen var jämnstarka. Där lyckas Alexanders lag gå ända till A-slutspel, vi stötte på ett mexikanskt lag som rest långt och med ambitioner att vinna hela Gothia Cup.

Här är Alexander rena väggen. Efter 15 minuter slutar motståndarna helt skjuta långskott då de finner detta utsiktslöst! Vi skakar mexikanerna rejält och har ett friläge vid ställningen 1-1 där vår spelare blir fälld. Tyvärr förlorar vi med 2-1 då de slog in segermål i slutminuterna, men ett väldigt fint minne av en bra match och cup.

Ska bli roligt att följa vad som händer för Alexander i Portugal. En fantastiskt upplevelse och möjlighet till högklassig fotbollsutbildning för honom.

 

Skribent: Ingvar Borg

-------------------------------

-------------------------------

Stöd Vallens IF
handla genom Sponsorhuset

 

Sponsorhuset

-------------------------------

-------------------------------

Nationalla strokekampanjen - gör AKUT-testet

AKUT-test

-------------------------------

Stöd Vallens IF !

 

 Idrottens Bingo

 

Bingolotto

Postadress:
Vallens IF - Fotboll
Anråsvägen 1
44461 Stora Höga

Kontakt:
Tel: 0303778126
E-post: This is a mailto link

Se all info