Hoppa till sidans innehåll

Gör tvärtemot vår föreningsidé – TA AVSTÅND !

13 APR 2020 16:19
Föreningens styrelse håller sig uppdaterad om vad Folkhälsomyndigheten, Svenska Fotbollförbundet och Bohusläns Fotbollförbund beslutar samt ger råd och riktlinjer kring.
  • Uppdaterad: 13 APR 2020 19:19

Vår verksamhet påverkas även av besluten i de närliggande distrikten – Dalsland, Göteborg och Västergötland – där vi har lag i seriespel. Som ni säkert noterat i all rapportering så har distriktsförbunden tolkat SvFF:s direktiv lite olika.

Vi tillhör Bohusläns FF, som i dagsläget säger att vi inte spelar några träningsmatcher fram till 30 april oavsett vad andra distrikt beslutar, vilket vi rättar oss efter.

Vi är ofta flera grupper som tränar samtidigt på IP, men vi bedömer att det är OK – dels eftersom träning enligt svensk lag inte räknas som en offentlig tillställning eller allmän sammankomst, dels för att Folkhälsomyndigheten uppmuntrar till träning, framförallt utomhus – viktigt dock att grupperna håller avstånd till varann. Detta tillsammans med vad Svenska Fotbollsförbundet skriver i sina beslut, råd och riktlinjer gör att vi fullföljer vår verksamhet, med följande restriktioner ;
- den som är sjuk, även med milda symtom, stannar hemma
- omklädning och dusch sker hemma
- dela inte vattenflaska
- begränsa antalet personer omkring träningen

Dock kan inte den enskildes ansvar in i detta överskattas – hjälp till att sprida våra riktlinjer !

Föräldrar – vi önskar att de föräldrar som hämtar och lämnar helst stannar i bilen eller följer med till samlingsplatsen med lämpliga avstånd. Under träningen, ta gärna en promenad eller undvik större grupperingar.

Ledare – nu när vi inte spelar matcher och minimerar närkontakterna i träning gäller det att vara uppfinningsrik för att bibehålla intressant och rolig verksamhet som gör att våra spelare vill delta. Att tävla är en del av vår verksamhet, men det kan göras på så många sätt, även alternativ träning kan ju vara något, varför inte powerwalk med fotbollsfrågor, Friskis & Svettis utegym, mountinbike runda, skogspromenad – bra om vi kan dela med oss med olika idéer till varann, kanske rent av utmana en annan träningsgrupp i något .. – endast fantasin sätter gränser :-)

Att samla gruppen och göra något annat än just fotboll är givetvis även det ett alternativ, tänk dock på att vi alltid använder fotbollsskor när vi är på konstgräset, platta skor gör att gräset lägger sej och då blir förstört.

Caféet kommer öppnas under veckan – dock med begränsat sortiment.

Vi kommer även starta upp F/P13 som planerat, måndag 27 april samt köra igång Lek och boll onsdag 6 maj.

På nedanstående länkar kan Du ta del av uppdateringar ;
https://www.svenskfotboll.se/nyheter/serier/2020/3/riktlinjer-med-anledning-av-coronautbrottet/
https://www.svenskfotboll.se/globalassets/bilderblock/arkiv/2020/2003/svensk-fotbolls-verksamhet-under-corona---beslut-riktlinjer-och-rad-2020-04-032.pdf

https://bohuslan.svenskfotboll.se/
https://dalsland.svenskfotboll.se/
http://gbgfotboll.se/
http://www.vastgotafotboll.org/

https://www.folkhalsomyndigheten.se/

Vi uppmanar alla att hålla avstånd och ta personligt ansvar.

Styrelsen, Vallens IF

 

Skribent: Ingvar Borg

-------------------------------

-->

-------------------------------

Stöd Vallens IF
handla genom Sponsorhuset

 

Sponsorhuset

-------------------------------

-------------------------------

Nationalla strokekampanjen - gör AKUT-testet

AKUT-test

-------------------------------

Stöd Vallens IF !

 

 Idrottens Bingo

 

Bingolotto

Postadress:
Vallens IF - Fotboll
Anråsvägen 1
44461 Stora Höga

Kontakt:
Tel: 0303778126
E-post: This is a mailto link

Se all info