Nyheter från DF

"Som stödorganisation vill vi på RF-SISU hjälpa föreningarna och samhället med återstarten – för att rusta hela Västra Götaland för tiden efter pandemin." Det är huvudbudskapet i ett brev från distriktsledningen till länets 49 kommuner.

Riksidrottsmötet samlade omkring 200 ombud och mer än 1400 deltagare som följde mötet. Här har vi samlat några av de viktigaste besluten.

RF-SISU Västra Götaland deltar i EU-initiativet The European Mile, som syftar till att få alla i Europa i rörelse, efter en lång tids pandemi och stillasittande.

I samband med att Champions League-finalen i fotboll spelades i Göteborg, arrangerades också fotbollsfestivaler på skolor runt om i flera olika stadsdelar.

Föreningar i Västra Götaland kan genom RF-SISU söka ekonomiskt stöd för investeringar i anläggningar och idrottsmiljöer. Efter stort söktryck har årets befintliga medel redan fördelats klart.

I en samlad insats under sommaren erbjuder RF-SISU och Göteborgs Stad ett särskilt stöd till föreningar i utsatta områden. Det handlar dels om att möjliggöra spontanidrottsaktiviteter, dels ett erbjudande om feriearbetare som kan hjälpa föreningar.

Pandemin har medfört stora utmaningar för föreningsidrotten. Men med kreativitet och uthållighet har det skapats nya sätt att bedriva verksamhet på. Till hjälp finns RF-SISU:s Projektstöd för bibehållen verksamhet under corona.

Under veckan spelas Champions League-finalen i vårt distrikt. Vi sänder panelsamtal under veckan med olika fokusområden. Om du missat sändningarna, kolla på dem här i nyheten.

Lek och boll,
födda 2015 och 2016