Nyheter från DF

Anders Albertsson slutar som distriktsidrottschef och lämnar därmed RF-SISU Västra Götaland till hösten. – Jag trivs väldigt bra här men har fått en annan möjlighet som jag absolut vill ta, säger han.

Frihamnsdagarna, en mötesplats för demokrati och delaktighet, arrangeras i år för andra gången. RF-SISU Västra Götaland bjuder in till två seminarier om idrott och hälsa.

För att idrotten ska få plats i den politiska debatten krävs att idrottens egna medlemmar lyfter fram de viktigaste frågorna. Hitta hjälp och inspiration för det arbetet på vår valplattform.

Årets distriktsidrottsmöte, det vill säga årsmötet för föreningsidrottens stödorganisation RF-SISU Västra Götaland, hölls på onsdagen i Borås.

Vi söker dig som vill bli ett bollplank och rådgivare åt framtidens ledare.

Har du erfarenhet av att arbeta med barn, ungdomar och vuxna, ser dig själv som en god förebild och har erfarenhet av idrotten? Då kan du vara rätt person att bli del av vårt team som arbetar med projektet Street Games i Göteborg.

Kraftig nedgång av aktivitetsnivåer. Föreningar som känner oro för ekonomi, vikande engagemang bland ledare samt att förlora idrottande barn och ungdomar för gott. – Vi ser samma tråkiga siffror som för hela landet, säger ordförande Christer...

Rapporter från det pågående kriget i Europa kan få barn att känna oro och rädsla. Har har vi samlat information om hur ledare inom idrotten kan agera.

E-post: kansli@vallensif.se