Hoppa till sidans innehåll

Herr - Marcus sammanfattar säsongen

08 NOV 2013 09:11
Säsongen började utan min medverkan någon gång i november förra och Jonas kände direkt att detta är en grupp med en inställning om att hela tiden vilja bli bättre.
  • Uppdaterad: 08 NOV 2013 09:20

Det spelades några inomhusturneringar (DM och Isenta) där vi stod för en positiv fotboll men inte riktigt hade marginaler för att gå hela vägen.

I januari drog vi igång ordentligt utomhus nere på Kodes plastgräs. Det var i januari som jag av olika anledningar fick frågan av Jonas om jag ville vara med i Vallen med honom. Jag behövde inte så lång betänketid för att tacka ja…

När jag och Jonas då drog igång tillsammans började vi att blicka bakåt för att se vad som inte riktigt fungerat året innan. Vi var helt överens om att det släppts in för mycket mål och att vi därför skulle börja gnugga försvarspel. Spelarna var av samma åsikt och kände inte att det funnits någon riktig trygghet defensivt. Det kändes verkligen som om killarna tog till sig vårt nya sätt att tänka och de la ner ett stort jobb för att få vår defensiv att fungera. Sedan drog träningsmatcherna och vad händer? Jo, vi släpper in mängder med mål och spelar dåligt i allmänhet och vårat försvarspel är riktigt illa. Killarna fortsätter dock att jobba på och tro på det vi gör och det är ett tydligt bevis på hur den här gruppen fungerar. Måste också lägga till att vi hade det väldigt jobbigt med otroligt mycket skador under försäsongen vilket gjorde det svårt för oss.

När då sedan serien drog igång fick vi en kanonstart med en härlig vinst och en grym prestation i premiären mot HAIF. Vi fortsatte att framförallt spelmässigt vara nöjda under våren, poängmässigt var vi också med där uppe i toppen. Men som sagt var kände vi oss mest nöjda med att vi hade ett tryggt grundspel där grunden låg i ett stabilt försvarsspel.

Vi gick till sommarvila med två riktigt härliga segrar mot Lane i ryggen och hösten såg därmed mycket intressant ut. Efter ledigheten startade vi upp med ett träningsläger i Ljungskile och där började en lite negativ trend med en hög frånvaro som spökade för oss från och till under hela hösten. Det är något vi verkligen vill se en förändring på till kommande säsong(er) om vi ska ha en chans att kliva uppåt i seriesystemet. Spelmässigt är vi annars i det stora tillfreds, vi åkte dock på ett par onödiga poängtapp vilket skulle visa sig vara avgörande när serien summerades. Men vi känner oss i stort sett nöjda och då vi alltid talar om att prestationen och inte så mycket resultatet tycker vi att vi i laget ska vara stolta över det vi gjort under året.

Som avslutning vill jag bara skriva att jag och Jonas är både stolta och glada att få vara en del av Vallens IF och ni fantastiska människor i föreningen. Killarna i laget tror vi stenhårt på och med rätt inställning inför 2014 så tror vi att vi ska vara med och kriga i toppen av serien. Och inte minst att få vara på våran alldeles egna nya grymma anläggning kommer bli häftigt!!

Vad gör vi? Nu kör vi!!

Jonas och Marcus

 

Skribent: Marcus Larsson

-------------------------------

Anmälan
7-åringar, födda 2014

-------------------------------

-------------------------------

Stöd Vallens IF
handla genom Sponsorhuset

 

Sponsorhuset

-------------------------------

Konstgräset

Konstgräset
dag för dag

-------------------------------

-------------------------------

Nationalla strokekampanjen - gör AKUT-testet

AKUT-test

-------------------------------

Besök platsen som växer snabbast i Stenungsund

 

Nyheter 4

-------------------------------

Stöd Vallens IF !

 

 Idrottens Bingo

 

Bingolotto

Postadress:
Vallens IF - Fotboll
Anråsvägen 1
44461 Stora Höga

Kontakt:
Tel: 0303778126
E-post: This is a mailto link

Se all info