Hoppa till sidans innehåll

Jibban sammanfattar säsongen 2014

11 NOV 2014 22:21
Min önskan och förhoppning var att denna summering skulle handla om att Vallens damer etablerat sig i div.1, detta som ett resultat av hårt arbete och en hel del talang.
  • Uppdaterad: 12 NOV 2014 12:44

Tyvärr så blir det inte alltid som man tänkt sig, men det är ju också en del av charmen med fotboll och det så kallade livet. Man utvecklas inte enbart av framgång. Karaktärer formas ofta i motgång och utifrån den visar sig förmågan att ta en motgång och gå vidare för att sedan utvecklas av den.

Vi kan en säsong som denna inte komma förbi alla dessa personliga tragedier det är för en ung fotbollsspelare, detta att drabbas av allvarliga skador. Jag lider med samtliga spelare på alla plan i denna fråga, har ju viss egen erfarenhet i skador och det är inte kul. Jag är övertygad om att samtliga kommer att bli fullt friska efter en tung rehab. Efter detta så sitter vi ner och pratar enskilt med varje spelare vad de vill, fotboll är viktigt men det är inte allt, även om man ibland tror/tycker det.

Under en säsong som denna så rannsakar man sig själv – har vi tränat fel, kunde vi gjort nått annorlunda. Men efter en del funderingar och tillbakablickar när det gäller alla dessa knäskador så har det i många fall funnits förklaringar, framför allt en hel del kraftig våld som man säger. Vi jobbar vidare med att följa utveckling och förbereda våra spelare på bästa sätt på alla plan.

Säsongen startar ju med futsal-DM, final men där blir Stångenäs för svåra. Vi blandar och ger inomhus fram tills vi får en gratis plats i SM-kvalet. Vi åker upp till Skoghall kraftig nederlags tippade, men vi vänder underläge i sista matchen med 1-5 till seger 6-5, vi är vidare till nästa fas. Tyvärr så orkar vi inte hela vägen till final four utan det blir respass i Göteborg.

Vi startar vår utesäsong på vår nya plan. Vill passa på att tacka samtliga inblandade för ett bra och tålmodigt jobb för att få detta till stånd. Detta är en viktig bit i Vallens framtid. Denna konstgräsplan är det närmaste en vanlig gräsplan mina fötter trampat på.

Vi gnuggar på ute och spelar träningsmatcher, vi blandar bra med mindre bra prestationer. Vi har en del nya spelare som vill vara med i Vallen familjen.

Så kommer då ligapremiären, Vara borta, vi börjar bra men får inte hål på dem och det slutar med att Vara tar ledningen med både 1-0 och 2-0 innan vi vaknar till med 30 min kvar. Vi lyckas komma tillbaka och kvittera till 2-2 innan domarna blåser av. Detta är ingen ful match men ett benbrott (Varaspelare) samt två korsbandsskador (Vallenspelare) slutar den med. Vi åker hem med en sötsur smak i munnen.

Vi inviger vår nya plan hemma mot Rössö. Vi segrar med 4-0 och om jag inte minns fel så var det en publiksiffra på över 800 personer där. Häftig för våran förening. Tyvärr så får vi ytterligare en allvarlig korsbandsskada, den femte. Efter denna framgång så får vi en reaktion (11 spelare skadade) och vi är inte riktigt div.1-mässiga resten av våren. Vi skakar Lidköping borta och vinner sista hemmamatchen mot Sil med 3-2. Härligt för tjejerna men vi har haft en tung vår. Vi blir tvungna, vi väljer inte själv att spela en del spelare som inte är färdiga för div.1. Missförstå mig inte, jag tycker att samtliga spelare ger Vallen allt man har och lite till. Vi ställer ALLTID upp med bästa laget. Men det blir inte rättvist, kraven blir för höga på en del spelare.

Hösten tar vid och vi gör en hel del bra prestationer men vi får inget gratis överhuvudtaget. Vi går ju inte opåverkade och vårt självförtroende är inte på topp. Våra trogna supporters får ofta åka hem med sorg i hjärtat men ni är våra hjältar alla dagar i veckan. Bara så ni vet.

Mitt i hösten så blir det DM final hemma mot Stångenäs. Vi väljer att spela hela truppen och låter samtliga känna på finalkänslan. Tyvärr så för våran del så spelar Stångenäs en charmant fotboll och vinner med klara 6-0. Det är bara att gratulera, vi har inte möt ett bättre lag på hela säsongen kan jag säga idag.

3 dagar senare är det dags igen, Stångenäs hemmavinst med 3-0. Lite nya instruktioner blandat med en j-vla revanschlusta – blanda i en kastrull låt sjuda och vips så har man en vinst.

Denna framgång förtjänade vi på alla nivåer. Under hela säsongen har vi haft rätt fokus, lagt våran energi på det vi kan påverka och samtliga har bidragit med sitt bästa. Jag känner en stor stolthet hur vi som grupp hanterat alla dessa motgångar och aldrig gett upp.

Föreningen har stöttat och aldrig drabbats av panik, vi har tagit kloka beslut i jobbiga lägen. Jag känner att vi tillsammans har gjort vad vi kunnat utan att tumma på våra ideal.

I skrivande stund så planeras det inför nästa år. Jag själv får förmånen att vara med även då.

Att Vallens Dam A-trupp ses som ett smörgåsbord fullt av läckerheter (såväl färdiga spelare som talanger) av våra konkurrenter står utom all tvivel. Nu gäller det för samtliga inblandade att ha tålamod, stå ut och bli kvar för att spela upp Vallen till den nivå som är rättvis för en klubb som Vallen.

Avslutningsvis så vill jag tacka samtliga runt laget för ett bra jobb under hela säsongen.

Vallen är framtiden, men framgång kommer inte gratis!

Tack till alla hjältar i Vallen 2014.

Jibban

 

Skribent: Michael Jivby

-------------------------------

Anmälan
7-åringar, födda 2014

-------------------------------

-------------------------------

Stöd Vallens IF
handla genom Sponsorhuset

 

Sponsorhuset

-------------------------------

Konstgräset

Konstgräset
dag för dag

-------------------------------

-------------------------------

Nationalla strokekampanjen - gör AKUT-testet

AKUT-test

-------------------------------

Besök platsen som växer snabbast i Stenungsund

 

Nyheter 4

-------------------------------

Stöd Vallens IF !

 

 Idrottens Bingo

 

Bingolotto

Postadress:
Vallens IF - Fotboll
Anråsvägen 1
44461 Stora Höga

Kontakt:
Tel: 0303778126
E-post: This is a mailto link

Se all info